Kip Assortiment

images (1)Gildehoen
De Gildehoen is een duurzame kip van het langzaam groeiende Hubbard ras uit Nederland en Duitsland.
Deze kippen hebben bijna twee keer zoveel ruimte en krijgen 100% plantaardig voedsel, wat de gehele dag tot hun beschikking staat. Daarnaast groeien ze op in een normaal dag- en nachtritme en worden zij blootgesteld aan daglicht. Samen met de aanwezigheid van strobalen en uitgestrooid graan in de stallen, zorgt dit voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de Gildehoen. Dit resulteert in een gezonde, smaakvolle en vriendelijk geprijsde kip.

Door deze natuurlijke manier van opgroeien worden ziektes tegengegaan, waardoor het gebruik van antibiotica wordt uitgebannen. Kippen die ondanks dit alles toch antibiotica nodig hebben, worden niet meer als Gildehoen verkocht. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de kip op uw bord volledig antibioticavrij is.

Bekijk ook het filmpje over de Gildehoen op onze homepage.

Met trots bieden wij u dan ook de Gildehoen in zijn geheel en in losse delen aan! In onze toonbank vindt u onder andere filets, bouten, drumsticks, karbonades, (gemarineerde) dijen, borststukkenvleugels en rollades van de Gildehoen. Daarnaast verkopen wij ook (gemarineerde) spiesen, gehaktshoarma, cordon bleus en rookworsten van de Gildehoen.

Voor meer informatie over de Gildehoen klikt u hier.

Ik verkoop ook gegrilde Gildehoen. Hiervoor verwijs ik u door naar ons kant-en-klaar assortiment.

 

 

Maiskip
Zoals de naam doet vermoeden is de maiskip een kip die wordt gevoerd met mais. Dit verklaart de gelige kleur van de maiskip. De maiskip die ik verkoop is afkomstig van kleinschalige pluimveebedrijven rondom en op de Veluwe.

Ons aanbod bestaat uit hele maiskippen en we verkopen ook losse filets, bouten en rollades (eventueel gevuld) van de maiskip.

Voor de liefhebbers verkoop ik ook een Franse maiskip. Deze is in zijn geheel verkrijgbaar.

Meer informatie over onze Hollandse maiskip vindt u hier.

 

Polderhoen
De Polderhoen is een Nederlandse, biologische kip van het langzaam groeiende Hubbard ras. In tegenstelling tot de gangbare kip groeien de kuikens in hun eigen tempo op in een verwarmde stal met stro. De Polderhoen krijgt speciaal voer van biologisch geteelde granen, wat de gehele dag tot hun beschikking staat. Met slechts acht kippen per vierkante meter en een vrije uitloop naar buiten toe, hebben deze kippen ruimte in overvloed. Samen met de aanwezigheid van stro, zitstokken en zandbaden zorgt dit voor een hoge levensstandaard voor de Polderhoen. De Dierenbescherming waardeert de Polderhoen immers niet voor niets met het drie sterren Beter Leven keurmerk.

 Doordat er wordt gekozen voor een sterk ras, voeding van hoge kwaliteit en uitstekende levensomstandigheden bouwt de Polderhoen een natuurlijke weerstand tegen ziektes op. Hierdoor blijven de kippen gezond, waardoor er in het gehele groeiproces geen antibiotica nodig is. U kunt er dus van uitgaan dat de Polderhoen volledig antibioticavrij is.

Wij bieden u de biologische Polderhoen graag in zijn geheel aan!

Voor meer informatie over de Polderhoen klikt u hier.

 

Ancenis Label Rouge

 

 

 

 

 

 

 

 

Diversen

  • Gerookte Kipfilet
  • Kipburger
  • Kip-Champignonragout Schnitzel
  • Kip-Krokantschnitzel
  • Kip Saté Schnitzel
  • Coquelet
  • Soepkip (Borststuk of Bout)
  • Soeppakket