Wild Assortiment

Het Wildseizoen
Ieder jaar kijken wij weer uit naar de opening van het wildseizoen. Het traditionele wildseizoen begint op 15 oktober en eindigt op 31 december. Echter, voor een groot aantal wildsoorten loopt het seizoen ongeveer een maand langer door, terwijl eenden, duiven en konijnen al voor de start van het traditionele wildseizoen verkrijgbaar zijn. Om er in de januarimaand (en in de periode daarna) zeker van te zijn dat de door u gewenste stukken vlees leverbaar zijn, kunt u even in de winkel komen kijken of contact opnemen via de telefoon of e-mail.

Tijdens het wildseizoen hebben wij de volgende wildsoorten in ons assortiment:

Hert en Reeedelhert
Ons ree- en hertenvlees is afkomstig uit de bossen van Duitsland, waar de dieren leven in de vrije natuur. Dit vlees is kwalitatief zeer hoogstaand en in vergelijking met andere wildsoorten wat zachter van smaak.
Poelier Hein Bayer heeft een uitgebreid assortiment van ree- en hertenvlees. Van de ree bieden wij u o.a. de biefstuk en de (ontbeende) bout aan. Op bestelling leveren wij ook reerollades en hele reeruggen. Voor het hert geldt dat we, naast de biefstuk en de (ontbeende) bout, ook het hertenhaasje en het hertenstoofvlees in ons assortiment hebben. Uiteraard mag ook de hertencarpaccio niet in ons aanbod ontbreken. Om het u makkelijk te maken, bieden wij daarnaast kant-en-klare hertengoulash aan.

Haas en Konijnhaas
Onze hazen en konijnen zijn afkomstig uit Nederland en Duitsland. Ook voor deze wildsoorten geldt dat ze leven in de vrije natuur; hoofdzakelijk in de bossen en in de duinen. Dit vlees heeft een wat sterkere wildsmaak en is daarmee zeer geliefd onder de wildliefhebbers. In ons uitgebreide haasassortiment zijn onder andere hele hazenruggen, hazenrugfilets en hazenachterbouten te vinden. Daarnaast bieden wij u de voorbouten, de contra-filets en het stoofvlees van het haas aan. Ook hebben wij kant-en-klare hazenpeper in ons assortiment.
Wat betreft het konijn is er een duidelijk onderscheid tussen wilde en tamme konijnen. Wat betreft het wild konijn, deze bieden wij in zijn geheel aan en hebben we voor u in vijf porties verdeeld (twee achterbouten, twee voorbouten en een rugstuk).wild-zwijn

Voor meer informatie over onze tamme konijnen kunt u hier klikken.

Wild Zwijn
Net als ons ree- en hertenvlees is onze wild zwijn afkomstig uit de Duitse bossen. Van alle soorten wild is het vlees van de wild zwijn het sterkst van smaak, waardoor het vooral populair is onder de wat meer ervaren wildeters.
Ons wild zwijn assortiment bestaat uit filet, kotelet, (ontbeende) bout en stoofvlees. Daarnaast maken wij voor u op bestelling een rollade van wild zwijnsvlees.eend

Eend
Onze wilde eenden zijn afkomstig van de gebieden rondom de grote Nederlandse meren. De smaak is sterker dan die van hert en ree, maar minder sterk als die van zwijn en fazant. De wilde eend is bij ons in zijn geheel verkrijgbaar, maar ook los per filet of bout. Verwar ze niet met de tamme eenden, welke zijn te vinden in ons Tam Gevogelte assortiment.fazant

Fazant
De fazanten van Poelier Hein Bayer worden hoofdzakelijk geschoten in en op de Nederlandse duinen en grasvlakten. De smaak van een fazant is over het algemeen wat sterker. Bij ons zijn de haan en de hen in zijn geheel gebardeerd verkrijgbaar. Daarnaast wordt de filet ook los aangeboden.

Naast de hierboven genoemde wildsoorten bestaat ons wildassortiment uit struisvogelfilet, patrijs (heel), wilde gans (heel of filet) en duif (heel en filet).
Uiteraard is wild prima geschikt voor de gourmet of steengrill. In overleg stellen wij graag een gourmetschotel met u samen!

 

Maak uw diner compleet met onze diverse soorten wildpaté, o.a. hert, wild zwijn, eend en fazant.

Al het wild is prima te combineren met onze appeltjes met veenbessen, peertjes in rode wijnsaus en peertjes met passievrucht.

Voor bijpassende wildsauzen verwijst ik u graag door naar ons Delicatessen & Conserven assortiment.

Ook verkopen wij diverse soorten Wijnen, welke uitstekend te combineren zijn met ons wild.

Staat het door u gewenste product er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we u kunnen informeren over de mogelijkheden.